U bent hier: nieuws

Brons voor milieumaatregelen Pompestichting

Dinsdag 14 Mei 2019

 

De Raad van Bestuur van Pro Persona ontving maandag 13 mei 2019 de zilveren en bronzen certificaten van de Milieuthermometer Zorg. Dit betekent een goed begin met het duurzaamheidsbeleid van Pro Persona: duurzame zorg voor een gezonde toekomst. De certificaten werden uitgereikt door het Milieu Platform Zorg.


Milieuthermometer Zorg

De Milieuthermometer Zorg is een systeem van certificaten waarmee een zorginstelling een duurzame bedrijfsvoering stimuleert. Er zijn verschillende certificaten te behalen: brons, zilver en goud. Het bronzen niveau van het keurmerk houdt in dat de zorginstelling 65 milieumaatregelen – zoals energiezuinige verlichting – uitvoert. Hiermee voldoet de organisatie aan de wetgeving en enkele bovenwettelijke verbeteringen. Om het zilveren certificaat te behalen, heeft de organisatie een duurzaam inkoopbeleid nodig en moet het voldoen aan verdergaande milieumaatregelen. 


Pro Persona heeft zowel bronzen als zilveren certificaten behaald voor de verschillende locaties. De bronzen locaties van de Pompestichting zijn:

  • Behandelkliniek Nijmegen
  • LFPZ in Zeeland (NB).

 

Het Milieu Platform Zorg kende aan de Pro Persona de volgende certificaten toe:

  • zilver voor de locatie Arnhem 
  • brons voor locaties Ede, Lunteren, Nijmegen, Tiel en Wolfheze.


En hoe nu verder? 

Het behalen van de certificaten is niet het eindpunt, maar juist het beginpunt voor duurzaamheid binnen Pro Persona. De ambities liggen vast in het Duurzaamheidsbeleid en zijn concreet gemaakt in een actieplan. Pro Persona gaat zich nu richten op drie doelen:

  1. Stoppen van verspilling, door het verminderen van voedingsafval en afvalscheiding. 
  2. Energietransitie, door vermindering van het energieverbruik en het omschakelen naar schone energie. De eerste zonnepanelen zijn inmiddels geplaatst op diverse daken van onze zorggebouwen. 
  3. Gezonde leefomgeving die ondersteunend is aan de behandeling. Hiervoor besteden we aandacht aan de leefomgeving in onze gebouwen en gebruiken we de natuur die op onze locaties veelvuldig aanwezig is.


Green deal

Pro Persona sloot zich in april 2018 aan bij de Green Deal, net als de gemeente Arnhem en andere zorginstellingen uit Arnhem en omstreken. In de Green Deal zijn doelen op het gebied van duurzaamheid bepaald en is afgesproken onderling kennis uit te wissele


Naar het nieuwsoverzicht

Corona: onze maatregelen

De coronacrisis en besluiten van de regering maken dat Kairos een aantal maatregelen heeft genomen om het coronavirus tegen te gaan. Doel is om te doen wat nodig is, maar ook dat de zorg aan onze patiënten zoveel mogelijk door kan gaan.

Geplande afspraken met patiënten gaan door. Of de afspraak op afstand (via telefoon of online via andere digitale middelen) of op een van onze locaties plaatsvindt, bespreekt de behandelaar met de patiënt.

Voor informatie rond online behandelen en de richtlijnen voor een afspraak op onze locaties zie 'laatste nieuws'.Sluiten