U bent hier: behandeling - Financiering

Financiering

De zorgverzekeraar vergoedt vrijwillige behandeling. Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico. Behandeling bij Kairos kan ten kosten van het eigen risico gaan.

 

De kosten van behandeling in het vrijwillige kader bij Kairos worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Als u 18 jaar of ouder bent, heeft u een verplicht eigen risico voor deze verzekering. Voor 2020 is het eigen risico vastgesteld op € 385,00.

 

Het kan voorkomen dat de kosten van uw behandeling later bij uw zorgverzekering in rekening worden gebracht dan verwacht. Dit kan dan leiden tot het alsnog in rekening brengen van uw eigen risico. Meer informatie over het eigen risico kunt u vinden bij uw eigen zorgverzekeraar. Het Ministerie van Justitie vergoedt verplichte behandeling. Dan geldt geen eigen risico.

 

Patiënten dienen verzekerd te zijn voor ziektekosten en in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs.

 


Bij behandeling in een verplicht kader wordt de zorg vergoed door het Ministerie van Justitie en zal deze niet ten koste van het eigen risico gaan.

 

Afspraken

Wanneer u niet naar een gemaakte afspraak kunt komen, dient u deze uiterlijk 24 uur voor de afspraak af te zeggen. Het herhaaldelijk niet nakomen van afspraken zonder afzegging, kan ertoe leiden dat de behandeling beëindigd wordt.


Corona: onze maatregelen

De coronacrisis en besluiten van de regering maken dat Kairos een aantal maatregelen heeft genomen om het coronavirus tegen te gaan. Doel is om te doen wat nodig is, maar ook dat de zorg aan onze patiënten zoveel mogelijk door kan gaan.

Geplande afspraken met patiënten gaan door. Of de afspraak op afstand (via telefoon of online via andere digitale middelen) of op een van onze locaties plaatsvindt, bespreekt de behandelaar met de patiënt.

Voor informatie rond online behandelen en de richtlijnen voor een afspraak op onze locaties zie 'laatste nieuws'.Sluiten